Frukt och grönt skapar basiska reaktioner i kroppen medan annan föda skapar en sur reaktion. Allmänt intar man för mycket sur föda och för lite basisk. pH-värde 7 är neutralt, pH-värden mellan 0 - 7 är sura medan 7 - 14 är basiska. På apoteket kan du köpa indikatorpapper för att testa ditt pH-värde. Saliven bör ha pH-värde 6,6 - 7,2. Din urin bör ha pH-värde 6,4 - 6,8. När pH-balansen är lägre än 6.8 kan sjukdomar få fotfäste. Vid en balans på lägre än 5.8 kan exempelvis cancerceller komma att formas.
Livsmedel som är syrabildande
- Kött, fisk, ägg
- Kost som innehåller mycket socker.
- Ost, pastöriserad mjölk (den som finns i butikerna). Mjölkprodukter anses även vara slembildande och kan därför hjälpa till att göra kroppen än mer igenslaggad och toxisk.
- Vita mjölprodukter, pasta, spannmål (ris, havre, vete, råg).
- Margarin, olivolja.
- Kaffe, svart te, saft, läsk, alkohol, tobak, läkemedel.
- Baljväxter (ärtor och linser) är neutrala till svagt syrabildande. Nötter och frön, kakao, peppar likaså.
- SAMT:
- Stress, ilska och ångest
- Kallt väder (värme gör oss mer basiska)
- All mikrad mat ger ett pH-värde på 3. Kokning och tillagning av föda försurar råvaran.
Livsmedel som är basiska i kroppen och som vi bör äta mer av
- De flesta grönsaker, rotfrukter, potatis. Tex. avocado, broccoli, sparris, vitlök.
- Frukt och bär; citron, vattenmelon, banan, papaya, grapefrukt.
- Svamp, färska bönor, komjölk, mesost
- Tillskott av kalcium och magnesium är bra då dessa är basiska.
- Algen Chlorella
- Biologiskt odlade grönsaker anses överlag vara mer basiska, detta beroende på att de har tillgång till en bättre jordmån med näringsämnen.
- En hel del örter är basiska och kan tas som tillskott eller som teer. Tex. brännässla, åkerfräken, nyponpulver, luzern, johannesört, anis m.fl.
- Citron blir starkt basisk i kroppen (pH 9). Så en bra idé är att dricka citronvatten till maten.
- PH-värde 10: Spenat, broccoli, brysselkål, grönkål, rödkål, vitkål, sjögräs, gurka, sparris, morötter, citron och lime, potatisskal, rå selleri, kronärtskocka, blomkål, persilja, vitlök, ingefära
- PH-värde 9: Olivolja, rå zucchini, gröna bönor, mango, vindruvor, sötpotatis, flesta salladssorter, äggplanta, papaya, vattenmelon, råa bönor, alfalfa, kiwi, dadlar, fikon, päron, råa ärtor, agavesirap, örtteer, grönt te
- PH-värde 8: Äpple, tomat, ananas, vildris, apelsiner, valnötter, färsk majs, oliver, rädisa, körsbär, honung, grapefrukt, jordgubbar, avocado soya, aprikoser, persikor, rabarber, svamp, honung
- SAMT:
- Yoga, meditation & mindfulness. Mental träning har visat sig återbalansera pH-värdet i kroppen och minska stress.
- Träna, du syresätter celler och svettas ut slaggprodukter.
- Torrborsta kroppen på morgonen innan dusch. Då får du igång blodcirkulationen och sätter igång lymfan som i sin tur renar kroppen från slaggprodukter.
- Basta regelbundet – även här bidrar värmen till cellförnyelse och att slaggprodukter svettas ut.
KÄLLOR
http://complete-health-and-happiness.com/top-10-alkaline-foods-you-should-be-eating-everyday/?t=DA
http://www.petrafoundation.com/sv/alternativa-icke-giftiga-cancerterapier/
http://www.petrafoundation.com/sv/alternativa-icke-giftiga-cancerterapier/
Googla "alkalising foods", "alkalisoiva ruoka"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, vad roligt att höra från dig!