fredag 22 april 2016

Med mamma på stan

Träffades kl. 10.40 i Kampen och tog metron till Hertonäs och Marimekkos vän-försäljning. Fabriksbutiken var jätte stor och det var inspirerande att gå runt bland glada färger och mönster.

Efter det åkte vi metro till Hagnäs. Gick runt i hallen och efter det mot Satu Silvos gröna eko-restaurang Silvoplee. På vägen fanns luomu cafe, luomu butik och restaurang. Härligt så trendigt! Tex. Ekolo vill jag gå och besöka då jag hinner. Maten på Silvoplee betalades enligt kg du tagit på tallriken. Buffet bordet var långt och det fanns mycket kallt och varmt och såser att välja mellan. Där var just sån mat man borde äta för att hållas frisk. Dit kan man gå för att få idéer och inspiration.

"Raaka-aineemme ovat noin 65 % luomua saatavuudesta ja vuodenajasta riippuen.
Käytämme ja suosimme lähiruokaa, kauden kasviksia ja reilun kaupan tuotteita.
Teemme ruoan alusta alkaen itse.
Emme käytä eineksiä, puolivalmisteita tai teollisesti prosessoituja raaka-aineita.
Silvopleen ruoasta on noin 55 % elävää ravintoa eli ruokaa,
jota ei ole kuumennettu yli +40°C.
Tällöin entsyymit, vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet säilyvät
elimistömme kannalta parhaassa mahdollisessa muodossa."

Tog en stor portion och åt allt, men smaken ska man inte tala om med mig...I Anttila köpte jag ännu organisk shampoo och duschtvål. Sante är ett märke som rekommenderats på nätet. Dom kostade 12,90€/st. Andra organiska märken med shampoo är: frantsila, ole hyvä, aubrey, elokuu, lavera, urtekram, haushka, weleda. Köpte också ett organiskt Lavera läppstift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att höra från dig!