fredag 10 juni 2016

Efterlyser recept

Dethär med vege är nytt för mig. Också många hälsosamma matprodukter är främmande, men skulle jag villa använda. Och vad ska jag äta då dom andra äter grillad korv och biff? Har ni förslag på recept som innehåller någå av följande produkter:
tofu, quinoa, linser, sojarouhe eller sojabönor.
Eller annat hälsosamt tillägg eller maträtter?

För tillfället tycker jag att tofu är smaklöst, soijabönor hårda/råa fast jag kokar dom och linser ganska äckliga... Batat, quinoa, grönsaker och omelett är okej.


6 kommentarer:

 1. En god och matig sallad får man med att blanda kvinoa, bönor, lite linser, kikärter efter smak, ha i olika finskurna grönsaker och örter, pressa limejuice över samt blanda i ett par askar av dendär goda picnicfetan med olja och soltorkad tomat. Salt o peppar efter smak. Man blir mätt och det behövs inget kött för att bli mättare, men om man serverar den kan man ha kött eller fisk till för andra vid behov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter gott! Picnicfetan är nog så behändig då man får dressing av den :)

   Radera
 2. Indisk curry med linser istället för kött är gott. Grillsäsongen är svårast tycker jag men grillade grönsaker kombinerade med tex feta eller halloumi funkar bra. Kikärter på burk/tetra är bra proteintillägg i olika sallader. Till snabbmat brukar vi använda GoGreens tetraförpackningar tex chilli sin carne och koka ris men de är kanske lite för kryddiga för dej ännu. Det finns en ny finsk receptbok som heter Vege tror jag, som lär vara bra men jag har inte köpt den ännu... Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indisk curry låter gott, ska googla det! Halloumi, som jag älskade i mitt förra liv, är tyvärr ännu för starkt. Hoppas på att det skulle gå senare under sommaren. Feta testade jag just och det går bra :)
   Ska googla boken också!
   Kram

   Radera
 3. Jag, som ju nog är en kött ätare, fick recept på linsbiffar av en kollega och de var faktiskt helt goda. Ska försöka hitta receptet. Kram V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Vonne för receptet! :)Dom ska jag testa. Kram

   Radera

Hej, vad roligt att höra från dig!