söndag 29 maj 2016

Ekologisk Jymy glass

Äter inte mera socker, men anonyms kommentar om att frukt ju faktist också innehåller socker, fick mig att tänka att jag kanske kan göra undantag ibland nu då jag försöker få upp vikten. Kanske jag kan äta glass ibland under sommaren - utan att få cancer. Dessutom finns det ekologiska alternativ, och köpte mig en liten burk ekologisk choko Jymy.

Glass funkade tyvärr ändå inte så bra. Det var lite för kallt för ömma munnen för att vara en njutning, och det blev ett otrevligt lager fett i gommen. Åt typ sex skedar, så den lilla burken kommer att räcka många dagar.


6 kommentarer:

 1. Nåmen äsch så synd. Men kom i håg att dehär "fina" glasserna verkligen är mer som hemlagad glass och väldigt "täta", jämfört med industriglass som är pumpad full med luft. Så en liten portion räcker faktiskt långt! Låt den smälta lite så den inte är så iskall direkt ur frysen, drick te eller kaffe(?) till och kämpa vidare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju sant detdär med luft, :) ska ta lite varje dag av kvalitetsglass!

   Radera
 2. Hur månne det skulle vara med rostbröd? Inte ensamt torrt bröd - det förstår jag är opassligt. MEN, eventuellt lätt rostat fullkornsvete eller blandsädesslag (inte vita bullaversionen), eller så självskivat (så du får det så tunt du klarar av), sen ordentligt med gott smör på som smälter, ev även mosad avokado, lite salt o peppar? Så får man dendär härliga doften av rostat bröd och smör - blir alltid så sugen själv bara den känns i näsan. Förstås god dricka till.

  Jag sen blev ännu och fundera på dendär sockerdiskussionen - kanske den viktigaste poängen då man begränsar sockerintaget är att undvika situationer då det söta inte tillför nån annan näring. Bär och frukt har ju så mycket annat bra i sig att de ska man verkligen äta mycket av. Söta hembakta delikatesser gjorda på riktiga, och ibland även ekologiska råvaror har man kunnat reglera både sockermängden i själv - och sedan kan man ännu reglera sin egen portionsstorlek. Och på "gammaldags vis" ha skillnad på vardag och fest. Allt detta är ju helt okej, egna kollen bibehålls. Men det är det dolda sockret - och det (i kombination med andra råvaror) helt "onödiga" sockret det är bra att se upp med. Kämpa vidare, det blir nog ännu jättebra, bättre än du nu vågar tro på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé med rostat, och självskivat, då blir det inte till en torr klump som inte går ner för mig.
   Tack för kämpande! <3

   Radera
 3. Jag förstår förstås att din försiktighet har att göra med forskningen som antyder att socker göder cancerceller. Men, det är också viktigt att balansera med att vi alla behöver näring och då använda vad som står till buds för att äta så mångsidigt som möjligt och där är ju socker en av kryddorna som hjälper till att göra en del av det vi äter gott och aptitligt. Så igen, helheten är viktigast och just nu är det viktigare att du hittar tillbaka till din matlust och äter åtminstone lite av allt du tycker är gott!

  Ännu. Toast Skagen? Tunt rostat bröd, men sen nami räkröra, mycket näring i den! Smöra brödskivan ordentligt (eller stek på båda sidorna i smör). Räkröran är lite majonnäs/creme fraiche, riven pepparrot efter smak, hackad gräslök (eller andra goda färska örter, tex dill o persilja är gott i), skalade räkor (frysta o upptinade), salt&peppar, toppa på med en klick rom om du gillar det. Citronskiva att droppa på om munnen tål det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mums! Har faktiskt lite färskt bröd, räkor och avocado hemma, blev nu inspirerad att våga testa bröd. :)

   Radera

Hej, vad roligt att höra från dig!