torsdag 2 juni 2016

Cancer böcker

Av min kollega fick jag igår låna två böcker jag läst sååå mycket om!

David Servan-Schreibers legendariska "Anticancer - ett nytt sätt att leva" (översatt till 30 språk). Han är själv läkare och forskare och upptäckte sin hjärntumör när han en dag testade sig själv i sina patienters hjärnkamera. Han opererades och fick strålbehandling, men tumören kom tillbaka. Då bestämde han sig för att ta reda på alla sätt det är möjligt att bekämpa cancer på. Hans utgångspunkt är att miljön är avgörande för uppkomsten av cancer. I sin bok ger han kunskaper om cancerogena ämnen i miljö och mat och ger konkreta exempel på vad man kan göra för att skydda sig. "Går det att bekämpa cancer med livsstilsförändringar? Ja, definitivt." Hans föreläsning HÄR.

Kelly A. Turners "Radical remission - surviving cancer against all odds". Hon är en läkare som rest runtom i världen och forskat i 1000 casen och intervjuat 100 människor som vunnit cancern trots att den västerländska medicinen inte mer gett nåt hopp. Vad har dessa människor gjort?

Dessutom har jag också rekommenderats:
Tanya Harter Pierces "Överlista din cancer - alternativa icke-toxiska behandlingar som fungerar".  Denna bok tar upp 21 alternativa cancerbehandlingar som inte använder sig av medel eller behandlingar som är toxiska (giftiga) för kroppen. Den tar även upp vad man bör tänka på när man väljer cancerbehandling samt faktorer som kan bidra till uppkomst av cancer och vad man kan göra för att undvika dessa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att höra från dig!