tisdag 24 november 2015

Ångest, tandläkare, shopping & labb + hjärtfilm

Vaknade 5-tiden och hade ångest. Det pirrade i huvudet och i bröstet. Tankarna snurrade och kunde inte lugna mig. Gårdagens info och konkretisering var nog ändå lite too much. Är rädd, jätte rädd. Tog en Diapam 2mg, men den hade ingen effekt. Note to self: 4mg i fortsättningen. Slumrade nog en stund innan pojkarna vaknade 7-tiden. Kände ännu ångesten när alla var vakna.

Då pojkarna for iväg gick jag i säng, lyssnade på avslappning/ mindfulness och sov en stund.
LINK till gratis avslappning för barn och vuxna:

Hade tandläkare kl 12.30 på HUS Kirurgiska sjukhus. Dom tog bort stygnen från visdomständerna och putsade tänderna rena i 1h. Där låg jag nog och funderade om allt dethär faktiskt är sant? Att allt dethär faktiskt händer mig och min familj? Känns så overkligt. Tänder tas ut, slangar opereras i magen - och det är bara början... Hur känns det att ha sån värk att man behöver opiater? Hur sjuk kommer jag riktigt att vara? Hur är det att vara så sjuk? Hur illa kan man må? OCH hur är det för barnen att ha en så sjuk mamma...? HUR kommer dom att reagera? Som tur ska vi träffa en familjeterapeut snart (fick remiss till cancerklinikens).


Gick till Stocka och använde lite av mitt presentkort av mammagänget. Köpte MAC Pro Longwear Concealer, som jag länge velat ha. Är ju nog i smink-köpförbud, men med presentkortet går det ju! Dessutom köpte jag en aluminiumfri dödö från LÓccitane. Gick lite i klädbutiker och tittade på lösa tröjor (för i kläd-köpförbud är jag nog inte mera då vi nu inte är på väg till Thailand). Slangen på magen kommer ju att komma ut 15-20cm och har tex. "stoppare" hängande. Det här betyder att jag inte kan ha så spända övredelar som mina flesta tröjor är, för det syns ju igenom som "knölar".


I kassakön i Kamppens Lidl kl 15 kom jag ihåg att jag ju skulle på blodprov och hjärtfilm idag till valbart HUS labb - så dom har fakta för operationen imorgon. Samtidigt såg jag att min sjuksköterska både ringt och textat... Googlade HUS lab, och som tur fanns det ett bakom hörnet som ännu var öppet! For dit och gav 9 tuber med blod samt hjärtfilmen - och hann efter barnen med buss.


SUMMA SUMMARUM
  • Varierande dag med humöret, glad över att jag kunde slappna av med mindfulness. Mådde psykiskt bra hela eftermiddagen.
  • Glad över att köpa vinnare peittare för mörka ringar under ögonen, som jag länge dräglat efter - och garanterat kommer att behöva mer än någonsin.
  • Att ge nio tuber med blod går helt bra - fast dom sa på labbet att dom vanligtvis inte gör det.
  • Som HUS-personal får jag förresten alla poliklinikbesök gratis. Till dom skulle det redan har gått säkert över 200€ (tandläkare, läkare, sköterskor á ca 36€).
  • Pojkarna har roligt med grannpojkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att höra från dig!