fredag 20 november 2015

B17-vitamin + C-vitamin

Köpte idag från Life luomu C-vitaminpulver och B17-vitamin i form av aprikoskärnor (smakar ungefär som mandel).


B17-vitamin/ aprikoskärna

Om B17-vitamin finns det så "ristiriitaista" information att jag nog kanske ändå skippar helt, eller tar högst 1-2st/dag.

"Yleinen suositus syövän ehkäisemiseen on viidestä seitsemään siementä päivässä. Todellisen syövän parantamiseen suositellaan kaksin- tai kolmikertaista määrää, eräiden laskelmien mukaan yksi siemen jokaista 5 massakiloa kohden. Parantumisen jälkeen syövän vastustuskyvyn ylläpitoon suositellaan palaamista 5 – 7 siemenen päiväannokseen."
"Suuri määrä aprikoosin siemeniä voi aiheuttaa pahoinvointia tai huimausta, tosin laetriili- tai aprikoosin siemenillä hoidoista ei ole raportoitu yhtään vammautumisia tai kuolemia. "
LINK
"Aprikoosin siemenet ovat erityisen tunnettuja siitä, että ne sisältävät harvinaista B-17 -vitamiinia eli amygdaliinia. Syöpälääkkeenä tai muuten suurina määrinä käytettynä amygdaliini on tieteellisesti osoitettu terveydelle haitalliseksi. Historia kuitenkin kertoo, että amygdaliinia olisi käytetty syöpälääkkeenä Venäjällä jo 1800-luvulla sekä Yhdysvalloissa 1900-luvulla, mutta myöhemmin todettu liian "myrkylliseksi" ja nykyään useimmat tutkimukset ja tahot eivät ainoastaan pidä sitä myrkyllisenä vaan myös tehottamana syöpää vastaan."
LINK

"Even though these results seem promising at stopping the spread of cancer cells, Dr. Weil counters this theory by stating that “laetrile and amygdalin can be converted to cyanide in the body, and laetrile use has been linked to several cases of cyanide toxicity”. Yikes that doesn’t sound good, so I guess we can’t conclude anything one way or another when it comes to B17."
"Härkäpavut! Niissä on myös amygdaliinia (B17-vitamiini)."
"Aprikoosin sydämet, jotka sisältävät runsaasti B17-vitamiinia eli amygdaliinia. 1-2 siementä päivässä on normaalisti varsin riittävä määrä. Liian paljon näitä ei kannata syödä, koska amygdaliini sisältää syanidia. Jonkun väitteen mukaan näiden kanssa ei kannata syödä hiilihydraatteja, syanidiksi muuttuminen elimistössä lisääntyy. Ja onpa kyseistä myrkkyä myös pellavansiemenissä, joiden kohtuukäyttö kuitenkin on varsin suositeltavaa myös!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att höra från dig!