onsdag 20 april 2016

En basisk kropp - alkalisering

Cancer trivs i en kropp med lågt pH-värde - i en sur kropp. Dr Otto Warburg fick redan 1931 nobelpriset för sin upptäckt att cancerceller inte kan överleva i basisk miljö, men att de trivs i syrefattig och försurad miljö. Jag strävar alltså efter en kropp som är basisk (grönsaker, frukt mm) och syrerik (omega-3).

Frukt och grönt skapar basiska reaktioner i kroppen medan annan föda skapar en sur reaktion. Allmänt intar man för mycket sur föda och för lite basisk. pH-värde 7 är neutralt, pH-värden mellan 0 - 7 är sura medan 7 - 14 är basiska. På apoteket kan du köpa indikatorpapper för att testa ditt pH-värde. Saliven bör ha pH-värde 6,6 - 7,2. Din urin bör ha pH-värde 6,4 - 6,8. När pH-balansen är lägre än 6.8 kan sjukdomar få fotfäste. Vid en balans på lägre än 5.8 kan exempelvis cancerceller komma att formas.


Livsmedel som är syrabildande
  • Kött, fisk, ägg
  • Kost som innehåller mycket socker.
  • Ost, pastöriserad mjölk (den som finns i butikerna). Mjölkprodukter anses även vara slembildande och kan därför hjälpa till att göra kroppen än mer igenslaggad och toxisk.
  • Vita mjölprodukter, pasta, spannmål (ris, havre, vete, råg).
  • Margarin, olivolja.
  • Kaffe, svart te, saft, läsk, alkohol, tobak, läkemedel.
  • Baljväxter (ärtor och linser) är neutrala till svagt syrabildande. Nötter och frön, kakao, peppar likaså.
  • SAMT:
  • Stress, ilska och ångest
  • Kallt väder (värme gör oss mer basiska)
  • All mikrad mat ger ett pH-värde på 3. Kokning och tillagning av föda försurar råvaran.
Livsmedel som är basiska i kroppen och som vi bör äta mer av
  • De flesta grönsaker, rotfrukter, potatis. Tex. avocado, broccoli, sparris, vitlök.
  • Frukt och bär; citron, vattenmelon, banan, papaya, grapefrukt.
  • Svamp, färska bönor, komjölk, mesost
  • Tillskott av kalcium och magnesium är bra då dessa är basiska.
  • Algen Chlorella
  • Biologiskt odlade grönsaker anses överlag vara mer basiska, detta beroende på att de har tillgång till en bättre jordmån med näringsämnen.
  • En hel del örter är basiska och kan tas som tillskott eller som teer. Tex. brännässla, åkerfräken, nyponpulver, luzern, johannesört, anis m.fl.
  • Citron blir starkt basisk i kroppen (pH 9). Så en bra idé är att dricka citronvatten till maten.
  • PH-värde 10: Spenat, broccoli, brysselkål, grönkål, rödkål, vitkål, sjögräs, gurka, sparris, morötter, citron och lime, potatisskal, rå selleri, kronärtskocka, blomkål, persilja, vitlök, ingefära
  • PH-värde 9: Olivolja, rå zucchini, gröna bönor, mango, vindruvor, sötpotatis, flesta salladssorter, äggplanta, papaya, vattenmelon, råa bönor, alfalfa, kiwi, dadlar, fikon, päron, råa ärtor, agavesirap, örtteer, grönt te
  • PH-värde 8:  Äpple, tomat, ananas, vildris, apelsiner, valnötter, färsk majs, oliver, rädisa, körsbär, honung, grapefrukt, jordgubbar, avocado soya, aprikoser, persikor, rabarber, svamp, honung
  • SAMT:
  • Yoga, meditation & mindfulness. Mental träning har visat sig återbalansera pH-värdet i kroppen och minska stress.
  • Träna, du syresätter celler och svettas ut slaggprodukter.
  • Torrborsta kroppen på morgonen innan dusch. Då får du igång blodcirkulationen och sätter igång lymfan som i sin tur renar kroppen från slaggprodukter.
  • Basta regelbundet även här bidrar värmen till cellförnyelse och att slaggprodukter svettas ut.

KÄLLOR
Googla "alkalising foods", "alkalisoiva ruoka"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att höra från dig!